mercoledì 27 agosto 2008

Medvedev ka deklaruar se Rusia njeh pavarësinë e Osetisë jugore dhe të Abkhazisë

Dal sito: www.radiokosovaelire.com
E mërkurë 27 gusht 2008

Home
Historiku
Dëshmorët
Kultura
Analiza
Komente
Tema historike
Botime
Arkivi
Galeria
Stafi
Kontakti
Marketing

Lajmet
Medvedev ka deklaruar se Rusia njeh pavarësinë e Osetisë jugore dhe të Abkhazisë
Kryetari i Rusisë, Dimitri Medvedev ka deklaruar se Rusia formalisht njeh pavarësinë e rajoneve gjeorgjiane të Osetisë jugore dhe të Abkhazisë. Kjo deklaratë e kreut të Kremlinit u dha pas rekomandimit të djeshëm të Parlamentit rus që kryetari i Rusisë të njohë ato dy rajone. Ky vendim i kryetarit Medvedev ka ngjallë reagime të shumta në botën perëndimore, e cila kërkon të ruhet sovraniteti dhe integriteti i Gjeorgjisë.

(Orazio Vasta)

Nessun commento: