sabato 14 giugno 2008

PROLETARI AL MASSACRO-Corrispondenza per la RKL...

Në Mineo të Katanias, në Sicili, kanë vdekur gjashtë punëtorë nga pasojat e materieve helmuese
Katania - Gjashtë punëtorë që punonin në Mineo, 35 kilometra nga Katania, kanë vdekur derisa po e pastronin një vaskë.
Vdekja e këtyre punëtorëve lidhet me thithjen e substancave toksike.
Të Gjashtët, në fakt kanë qenë në një govatë të zbrazët. Katër prej tyre ishin punëtorë të komunës.
Dy të tjerët kanë qenë punëtorë të firmës private “Carfi di Ragusa”, të angazhuar në punë, në mirëmbajtje.
Në çastin e tragjedisë punëtorët kanë qenë të angazhuar në pastrimin e filtrave të impianteve.
“Vdiqën të përqafuar njëri me tjetrin, në përpjekje për të shpëtuar nga fatkeqësia”, ka thënë prifti i Kishës të Shën Agripinës, në Mineo, Mine Valdini, i cili vizitoi viktimat në vendin e tragjedisë.
Janë të shumta rastet e vdekjes së sicilianëve nga materiet e dëmshme toksike të deponuara në këtë vend nga firmat italiane dhe të huaja.
(Nga korrespondenti ynë në Sicili, Orazio Vasta )
**************
Corrispondenza dalla Sicilia pubblicata sul sito di RADIO KOSOVA E LIRE del 13 giugno 2008

Nessun commento: